Marijn van der Wateren

Over Marijn

Van kleins af aan heb ik veel zitten tekenen en knutselen. Er was altijd genoeg creatief materiaal voor handen. Met een oom op de drukkerij en een opa als lithograaf lagen goede materialen voor het grijpen. Door mijn opa heb ik op jonge leeftijd al heel wat drukkerijen van binnen kunnen zien en trokken we er geregeld samen op uit om in de natuur te tekenen.

Na het Grafisch Lyceum, afstudeerrichting illustratie (1995) heb ik
4 jaar later de KABK in Den Haag afgerond, richting Grafisch- en Typografisch ontwerp.

In het derde jaar van de academie had ik de behoefte aan meer verbintenis met het bedrijfsleven en ben op zoek gegaan naar een werkstage. Dit werd mij op de academie niet in dank afgenomen, maar in die periode heb ik wel de kans gekregen grafisch ontwerp en illustratie te combineren. Na mijn afstuderen en bij latere grafische bedrijven heb ik nooit zo mooi die twee stromingen kunnen combineren. Daar naar opzoek ben ik in 2005 langzaamaan voor mezelf begonnen. Ik werkte in de zelfde werkruimte als mijn oud klasgenoot en goede vriendin Christel Bouwmeester. Vijf jaar later besloten we om onder haar bedrijfsnaam, Podivium, gezamenlijk verder te gaan.
Illustratie is sindsdien meer en meer een vast onderdeel van de bedrijfscultuur geworden. Maar na de eervolle vermelding van de illustratiewedstrijd van Lemniscaat in 2019 gingen voor mij de deuren pas echt open. Volledig illustrator, een lang gekoesterde wens kwam weer tot leven. En … zoals Mark Janssen tegen mij zei: “Onder welke steen heb jij gezeten?” Nou hier ben ik!

Stijl
Mijn stijl is los en illustratief. Ik raak geboeid door de beweging, de houding en uitdrukkingen van mensen en dieren. Ik zoek graag naar een verhaal in een illustratie en probeer een karakter mee te geven aan de personages. Graag opzoek naar een extra laag tussen beeld en tekst en hou van experimenteren.

06-25-026 586

illu@marijnvdwateren.nl

www.podivium.nl

Instagram, Linkedin

© 2023 Marijn van der Wateren

Website gerealiseerd door Grimago Creatieve Werken