“Het is een feest te spelen met de regels, te zoeken naar grenzen en met veel lol te blijven fantaseren. Op papier kan immers alles!”

Marijn van der Wateren werd geboren in 1974 te Haarlem. Van kleins af heeft ze veel zitten tekenen en maakte geregeld eigen boekjes. Met een oom op de drukkerij en een opa als lithograaf lagen goede materialen voor het grijpen. Marijn volgende twee creatieve studies, waaronder de Koninklijke Academie, Den Haag. Na haar studie werkte ze als grafisch ontwerper en illustrator voor educatieve uitgeverijen.

Samen met haar collega Christel Bouwmeester deelde ze lange tijd dezelfde bedrijfsruimte. In 2005 kozen ze er gezamenlijk voor verder te gaan onder Christel haar bedrijfsnaam Podivium. Illustratie is sindsdien meer en meer een vast onderdeel van hun bedrijfscultuur geworden. De liefde voor het illustreren bij verhalen bleef borrelen en na de eervolle vermelding van de illustratiewedstrijd bij Lemniscaat in 2019 maakte Marijn de volledige overstap naar illustrator.

Haar illustraties kenmerken zich door dynamiek, heldere kleuren en veel beweging. Afhankelijk van de opdracht en stijl werkt zij met aquarel, gouache en/of collage. Ze vindt het belangrijk dat haar illustraties geen vertaling zijn van het verhaal maar juist een aanvulling. “Dat is soms echt een uitdaging, je wil ook de ruimte vrij laten voor de creativiteit van de lezer.”